Na inicijativu Srbije KNEDLE imaju Svetski dan (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto @worldknodelday
Podelite vest

 U petak 8. septembra, obeležava se sada već tradicionalno, Svetski dan knedli. Ideja koja je potekla iz Srbije sve više poprima internacionalni karakter pa se ovaj dan obeležava i u drugim zemljama, a kako i ne bi kada su knedle obožavali i Nikola Tesla, Mocart i car Ferdinand. Obožavamo ih i mi danas.

Foto: Srbija Vesti

Pre četiri godine poslastica sa istorijom dugom preko 2.000 godina, na inicijativu iz Srbije dobila je svoj Svetski dan.

Ova ideja naišla je na podršku ljubitelja ove tradicionalne poslastice iz čak 42 zemlje širom sveta, a danas se obeležava u brojnim zemljama u kojima su knedle tradicionalno jelo.

Svetski dan knedli osmišljen je sa ciljem da se očuva tradicija i uspomene na porodična okupljanja kada su naše mame i bake pripremale knedle sa šljivama i kajsijama, pravile prezle od starog hleba i sa mnogo ljubavi pripremale ovu poslasticu za sve ukućane.

Poslednjih godina knedle su doživele pravu ekspanziju i danas se mogu naći sa brojnim različitim punjenjima poput onih sa pistaćima, crnom malinom i roze čokoladom, marakujom i divljim kupinama,

Ovo je dobar pokazatelj da se knedle razvijaju, a po najavama sa društvenih mreža, ljubitelji knedli u Srbiji će od petka imati priliku da u jednoj od specijalizovanih prodavnica za knedle u Bežanijskoj ulici uživaju i u germ knedlama koje su specijalitet u Austriji.

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x