Na portalu SRDA objavljena mapa reciklaže u Srbiji ‘Gde reciklirati’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Gdereciklirati.rs
Podelite vest

Sajt o životnoj sredini SRDA (www. srda.rs) objavio je danas da je gradjanima i privredi Srbije na raspolaganju interaktivna mapa “Gde reciklirati” (www.gdereciklirati.rs), kako je navedeno, prva sveobuhvatna mapa reciklaže u Srbiji, koje treba da doprinese zdravijoj životnoj sredini.

Mapa informiše gde se može predati otpad za reciklažu i koja sakupljačka firma ili reciklažni centar se može pozvati da preuzme otpad, navedeno je u saopštenju.

Kako je precizirano, dostupna je pretraga prema 24 vrste otpada i prema lokalnim samoupravama, a na stranici mape “Šta se sakuplja” mogu se pronaći “edukativni tekstovi o vrstama otpada koji se recikliraju”, dok se u sekciji “Vesti” mogu videti novosti iz oblasti otpada, reciklaže, cirkularne ekonomije.

“Gradjani su ranije pokušavali da dodju do informacije gde mogu da predaju plastiku, staklo, televizor, frižider, baterije i sav drugi otpad i najčešće im je potraga bila bezuspešna pa su odustajali od učestvovanja u reciklaži. Sada imaju dostupne informacije na jednom mestu”, kazala je glavna i odgovorna urednica portala SRDA Suzana Obradović, koja je osmislila ovu mapu.

Dodala je da je mapa prilagodjena za pregledno korišćenje “na svim uredjajima i konstantno će biti dopunjavana novim lokacijama”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x