Nakon premijere u Beogradu, film o Duletu Saviću oduševio i Novosađane

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Producent Oliver Paunović, rediteljka Branka Bešević Gajić i l legendarni fudbaler Dušan Dule Savić; Foto: Milan Kisić
Podelite vest

Dugometražni dokumentarno-sportski filma “Dule Savić, a u Londonu muk” producenta Olivera Paunovića i niške City Grupe u režiji Branke Bešević Gajić, posle Beograda, premijerno je prikazan sinoć u novosadskom bioskopu Arena Cineplex.

Nakon projekcije, novosadsku publiku je pozdravio deo ekipe kao i glavni akter, Dule Savić.

Dule Savić;Foto: Milan Kisić

Prošlo je već 45 godina od kada je Dušan Dule Savić postigao legendarni gol klubu “Arsenal” u Londonu u 90. minutu i upisao sebe u istoriju “Crvene zvezde” i srpskog fudbala, o čemu delimično pripoveda izmedju ostalog, dokumentarno ostvarenje koje je publika sa oduševljenjem ispratila.

Producent Oliver Paunović, rediteljka Branka Bešević Gajić i legendarni fudbaler Dušan Dule Savić; Foto: Milan Kisić

Film se bavi sportom i profesionalnim dostignućima fudbalske legende, sniman je na fudbalskom stadionu „Jedinstva“ u Ubu, gde je Dule počeo svoju karijeru, i u kući Savićevih roditelja, njegovoj rodnoj kući, u Beogradu, na Zlatiboru, i na nezaobilaznoj Marakani. U filmu govore: Dragan Džajić, Peca Popović, Dragan Gagi Jovanović, Matija Bećković, Pižon, Dragan Savić, Marina Savić, Vujadin Savić, Boško Đurovski, Neđa Milosavljević kao i Partizanovci: Emir Kusturica, Bjeković, Ivenčević, Stojković, ali i mnogi drugi iz sveta sporta, kulture i umetnosti. I upravo ta lepeza ličnosti koja se našla u dokumentarcu govori o tome da su se ljudi voleli, poštovali i uvažavali uprkos tome za koji tim su igrali, ili za koji klub su navijali. 

Dokumentacar o Duletu Savić “A u Londonu muk” biće prikazan u petak 2. februar od 19:30 u bioskopu Cine Grand u Delta Planet-u u Nišu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x