Nataša Bekvalac, Nikola Rokvić i Big Bend na “Danima banice” u Beloj Palanci

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Dani banice u Beloj Palanci ove godine proslavljaju 18. rođendan.

Najveća gastro manifestacija u ovom delu Srbije – „Dani banice“ održava se ove godine 18. put za redom od 9. do 11. avgusta 2024. godine, a prijave za učešće počinju 3.juna.

Kao uvek do sada ova manifestacija okupiće ljubitelje banice različitih ukusa, majstore starih i umetničkih zanata, kuvare iz inostranstva, spravljače lokalnih specijaliteta i brojne posetioce.

Foto: orlovlet.com

S obzirom da manifestacija ove godine proslavlja punoletstvo, priprema se i bogat kulturno-umetnički program kojim će ova važna godišnjica biti obeležena. I ove godine pored bogatog programa na maloj bini u parku „Vrelo“ u centru grada održaće se koncerti muzučkih izvođača.

“U petak 9. avgusta , odmah nakon otvaranja manifestacije publika će moći da uživa u koncertu Nataše Bekvalac, dok će u subotu, glavnog dana manifestacije nastupiti Nikola Rokvić. Manifestacija će, kao i svake godine biti zatvorena uz zvuke trube Dejana Petrovića i Big Benda”, istakao je direktor Turističke organizacije Bele Palanke Miloš Lilić.

On dodaje da je program ovogodišnje manifestacije “Dani banice” već usvojen, a na poslednjem sastanku organizacionog odbora za pripremu manifestacije doneta je odluka da prijave za učešće na manifestaciji Dani banice i Sajmu starih i umetničkih zanata počnu već u ponedeljak 3. Juna.

“Prijave za učešće na Sajmu starih i umetničkih zanata vrše se u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić“, a prijave za učešće na Danima banice u Turističkoj organizaciji“, kaže Lilić.


2006. godine je prvi put organizovana manifestacija Dani banice i tada se okupilo tridesetak žena koje su predstavile svoje specijalitete, banice i ručne radove. Vremenom se manifestacija razvija, i punih 18 godina avgusta meseca Bela Palanka postaje prestonica banice i mesto u koje više od 60 hiljada ljudi u tri dana trajanja manifestacije dođe da uživa u dobrom ukusu, bogatom kulturno umetničkom programu i koncertima velikih muzičkih zvezdi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x