Ni na drugom konkursu nije izabran šef Osnovnog tužilaštva u Novom Pazaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/WilliamCho
Podelite vest

Državno veće tužilaca (DVT) ni nakon drugog konkursa nije predložilo kandidata za novog Osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru, objavio je danas radio Sto plus.

Kandidat nije utvrđen i predložen, iako je sprovedena celokupna procedura, a na osnovu drugog konkurs za izbor šefa tog Tužilaštva raspisanog krajem 2021.

DVT je, nakon testiranja kandidata, u novembru prošle godine objavilo listu kandidata, od kojih je najviše bodova imao zamenik tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru Edis Arifović.

On je za vrednovanja stručnosti i osposobljenosti dobio maksimalnih 50 poena, dok je za program organizacije i unapređenja rada sakupio 14,2 od mogućih 20 bodova, odnosno, ukupno 64,2 boda.

Drugi na listi bio je zamenik tužioca u Osnovnom tužilaštvu Samir Bakić sa 63,8 poena (50 + 13,8), a treći njegov kolega Muhedin Dedeić sa 63,6 (50 + 13,6) poena.

Arifović je imao najviše bodova i na prethodnom konkursu koji je Vlada Srbije poništila jer joj “DVT nije dostavilo listu kandidata za izbor na funkciju javnog tužioca”.

Procenjuje se da će se to i sada najverovatnije desiti.

On je na prvom konkursu sakupio 66 od maksimalnih 70 bodova.

Na drugom mestu bio je Dedeić sa 62 boda, a na trećem Bakić sa 61,6 bodova.

Likvidaciona upravnica u Javnom preduzeću za urbanizam i planiranje Tutina Jasmina Elesković, je bila četvrta, sa 44 boda.

DVT je postavilo početkom oktobra prošle godine Azru Fetahović za vršioca dužnosti Osnovnog tužioca u Novom Pazaru.

Na toj poziciji nasledila je Fatimu Dacić kojoj je mandat prestao na lični zahtev.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x