Niš, Svrljig i Gadžin Han napraviće zajedničko prihvatilište za pse lutalice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Prihvatilište za pse na deponiji Foto: B.Lj.
Podelite vest

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je danas da će grad Niš i opštine Gadžin Han i Svrljig uskoro potpisati protokol o gradnji prihvatilišta za pse lutalice na području Gadžinog Hana.

Sotirovski je kazala da će prihvatilište biti veoma moderno i da će biti izgrađeno po svim standardima Evropske unije.

“Misim da je bolje da psi budu na jednom mestu, da o njima brinu veterinari, nego da se nalaze na ulici i da neki ljudi to zloupotrebljavaju”, rekla je Sotirovski, u jutarnjem programu televizije Zona plus.

Ona je kazala da se veliki broj građana javlja za naplatu odštete zbog ujeda pasa lutalica i da veruje da tu ima zloupotreba.

Veće grada Niša je avgusta prošle godine odobrilo učešće u realizaciji projekta unapređenja zoohigijene u Nišavskom okrugu, kao prvi korak ka izgradnji prihvatilišta za pse i mačke, zajedničkog za grad Niš i opštine Gadžin Han i Svrljig.

Prihvatilište će se, kako je najavljeno, biti izgrađeno na 11 hektara i u njemu će biti mesta za 2.000 pasa.

Nakon što su nadležni u Nišu najavili da će se u Gadžinom Hanu graditi prihvatilište za pse, reagovala su udruženja za zaštitu životinja i pokrenula kampanju protiv “logora za pse”, kako opisuju prihvatilište.

Predstavnici udruženja su kazali da takođe žele da na ulicama nema napuštenih životinja, ali da je za rešavanje tog problema neophodno, između ostalog, edukovati ljude i kažnjavati neodgovorne vlasnike pasa.

Oni predlažu evidenciju i čipovanje svih pasa, i vlasničkih i nevlasničkih, sterilizaciju što većeg broja pasa, novčanu stimulaciju za odgovorno vlasništvo, takse za nesterilisane ljubimce i kažnjavanje za napuštene.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x