Nove mere „Batuta“ za strane državljane iz rizičnih zemalja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Zbog novog omikron soja virusa COVID 19, Institut za javno zdravlje Srbije Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ izdao je na svom sajtu uputstvo za registraciju putnika koji dolaze iz zemalja sa posebnim rizikom od prenošenja zaraze. Kao rizične zemlje označene su Južnoaftička Republika, Bocvana, Zimbabve, Namibija, Lesoto, Mozambik i Malavi.

Putnici iz ovih zemalja pored obaveznog PCR testa i odlaska u karantin moraće i da se prijave na portal www.e-zdravlje.gov.rs .

„Svi strani državljani koji dolaze iz zemalja sa posebnim rizikom ili su u njima boravili tokom prethodnih 14 dana od dana planiranog ulaska u Srbiju u obavezi su da 48 časova pre dolaska u Republiku Srbiju izvrše prijavu dolaska korišćenjem sajta www.e-zdravlje.gov.rs, odeljak ‘Foreigners Surveillance Registration'“, stoji na sajtu „Batuta“.

Prilikom ulaska u Srbiju, strani državljani takođe treba da imaju povratni  imejl sajta www.e-zdravlje.gov.rs odeljak „Foreigners Surveillance Registration“, kao dokaz uspešnog prijavljivanja, kao  i popunjenu i svojeručno potpisanu izjavu o saglasnosti o prihvatanju mere karantina u kućnim uslovima i obaveze testiranja o sopstvenom trošku.

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x