Novi carinski psi otkrivaće narkotike, duvan i novac

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Uprava carine Republike Srbije
Podelite vest

Uprava carina Srbije je od ove godine, zahvaljujući donaciji britanske Vlade, bogatija za tri službena psa.

Direktor Uprave carina Branko Radujko sa saradnicima se tim povodom 5. maja 2022. godine sastao sa Dejvidom Hantlijem, pomoćnikom direktora i rukovodiocem međunarodnih poslova za region Jugoistočne Evrope, u sastavu Mreže oficira za vezu za privredni i finansijski kriminal Uprave poreza i carine Njenog Veličanstva.

Uz zahvalost na donaciji, direktor Radujko istakao je značaj i kvalitet saradnje srpske i britanske carine, koja se odvija kroz razmenu iskustava u svim oblastima, ali i konkretne projekte poput ovog.

Dejvid Hantli je rekao da je za Ujedinjeno Kraljevstvo Srbija ključni partner u borbi protiv organizovanog kriminala, te da efikasno partnerstvo između oficira za vezu britanske Uprave poreza i carine koji se nalazi u Beogradu i srpske Uprave carina pruža neprocenjivu pomoć u postizanju zajedničkih ciljeva.

„Našoj Upravi poreza i carine je izuzetno zadovoljstvo da je kroz Fond za sprečavanje konflikata, stabilnost i bezbednost (CSSF) mogla da ojača ovu saradnju kroz donaciju službenih pasa, obuke za vodiče i vozila, čime ćemo podržati razvoj Odseka za carinsku kontrolu uz upotrebu službenih pasa, razvijajući njihove mogućnosti da otkrivaju krijumčarenu robu i gotov novac,“ kazao je Hantli.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x