Novinar Vuk Cvijić o sankcionisanju Vulina od strane SAD: Nije iznenađenje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: prinstcreen TV NOVA
Podelite vest

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić ocenio je da sankcionisanje direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina od strane ministarstva finansija SAD “nije iznenađenje” za sve koji su pratili šta se dešava u Srbiji.

On je za agenciju Beta podsetio i na uzbunjivača iz valjevskog “Krušika” Aleksandra Obradovića koji je, kako je kazao, otkrio korpuciju u preprodaji oružja i izvlačenju para iz državnih fabrika za račin privatnika bliskih vlasti.

“To je nešto što je sada logičan nastavak”, rekao je Cvijić, istraživački novinar koji se u NIN-u često bavi temama u vezi prodaje naoružanja i municije.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je ranije danas da je sankcionisalo Vulina zbog umešanosti u lanac trgovine oružjem i drogom.

Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog ministarstva finansija (OFAC) objavila je na svom sajtu da se tom odlukom  Vulin “smatra odgovornim za koruptivna i destabilizujuća dela koja su takođe omogućila ruske maligne aktivnosti u regionu”.

U saopštenje se navodi da BIA, ministarstvo odbrane i ministarstvo unutrašnjih poslova, na čijem je čelu Vulin ranije bio, nisu mete ovih sankcija.

Navodi se da je Vulin održavao obostrano koristan odnos sa ranije sankcionisanim srpskim trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem kome je pomagao da transportuje oružje preko granica Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x