NUNS: Policija da hitno istraži i reši slučaj napada na Mladena Savatovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook Nezavisno udruženje novinara Srbije
Podelite vest

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo napad na novinara televizije N1 Mladena Savatovića koji se desio sinoć tokom izveštavanja uživo i izrazilo zabrinutost jer pripadnici policije nisu reagovali iako su bili u blizini događaja.

Novinar televizije N1 Mladen Savatović napadnut je u ponedeljak uveče, za vreme direktnog uključenja u program, kada mu je nepoznati muškarac najpre uvredljivo dobacivao, da bi zatim i fizički nasrnuo na njega.

On kaže da je na licu mesta bilo nekoliko pripadnika policije u civilu, ali da oni nisu reagovali, niti preduzeli radnje u obezbeđivanju mesta i istraživanju slučaja.

Osoba koja je napala Mladena Savatovića je prethodnog dana, na protestu opozicije snimljena je kako oštećuje jedan automobil, te se postavlja pitanje kako to da već nije identifikovana i protiv nje preduzete dalje radnje zbog sumnji u izvršenje krivičnih dela, saopštio je NUNS.

“Pozivamo nadležne organe da ispune dužnosti koje su prihvatile i da u slučajevima napada na novinare reaguju što hitnije. Zahtevamo da napadač na Mladena Savatovića bude što pre identifikovan i pozivamo tužilaštvo da procesuira ovaj slučaj za koji postoji video zapis”, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x