Patriotski blok: Srbija hitno da istupi iz Briselskog sporazuma

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; printscreen
Podelite vest

Srpski pokret “Dveri” i “Patriotski blok” ocenili su danas da prištinske vlasti ne bi podnele zahtev za prijem u Savet Evrope da nemaju podršku vodećih zemalja članica Evropske unije i da je ta situacija u potpunosti ogolila svu neodrživost pozicije Srbije u pregovaračkom procesu.

Smatraju da odgovor Srbije na zahtev Prištine mora biti momentalno istupanje iz Briselskog sporazuma i iniciranje vraćanja pregovaračkog procesa pod okrilje UN-a.

“Sve ostalo je izdaja nacionalnih interesa i prepuštanje Кosova i Metohije i srpskog naroda u ruke albanskih secesionista i terorista”, navedeno je u saopštenju.

Patriotski blok smatra da je sada očigledno da implementacija Briselskog sporazuma i učešće u pregovorima sa Prištinom pod okriljem EU, čija je ubedljiva većina članica priznala nezavisnist takozvanog Кosova, vode ka potpunom gubitku suvereniteta.

“Jasno da se Priština ne bi odlučila na ovakav korak da nemaju podršku vodećih zemalja članica Evropske unije koja je, protivno rezoluciji 1244 i uz žalosnu činjenicu kakva je saglasnost srpskih vlasti, preuzela sudbinu Кosova i Metohije u svoje ruke”, saopštile su Dveri.

U saopštenju je rečeno da “Srbija više ni jedan dan ne sme učestvovati u procesima koji generišu razgradnju njenog suvereniteta na prostoru Кosova i Metohije i ugrožavanje vitalnih nacionalnih interesa”.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x