Pirot: Bez poskupljena javnog prevoza, bar do kraja godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U Pirotu je autobuski gradski i prigradski saobraćaj od septembra u redovnom režimu a cena karte ne bi trebalo da menja, bar do kraja godine, saopšteno je iz gradske uprave.

Početkom nove školske godine u red vožnje vraćene su i tzv. đačke linije a jedini problem je cena goriva, izjavio je načelnik Odeljenja za urbanizam Bojan Pešić

Kazao je da su u maju izdvojena dodatna sredstva iz gradskog budžeta za autoprevoznike kako bi se kompenzovala poskupljenja i da su poskupele pojedinačne karte, dok su “mesečne na nivou od 2013. godine”.

“Cene karata ne bi trebalo ponovo da se menjaju bar do Nove godine. Ono što sigurno ostaje su povlašćene cene za određene kategorije stanovništva”, rekao je Pešić.

Pravo na besplatan prevoz imaće i dalje penzioneri sa mesečnim primanjima manjim od 20.000 dinara a oni čija je penzija između 20.00 i 30.000 dinara plaćaće i dalje kartu 50 odsto manje od njene cene.

Penzioneri i stariji od 65 godina koji nisu na evidenicji nezaposlenih imaju pravo na besplatan prevoz na jednoj gradskoj ili prigradskoj relaciji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x