Počinje Gejming festival u Novom Sadu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novi Sad, foto: BetaPhoto/Dragan Gojić
Podelite vest

Festival gejminga “Vibe Factory” biće održan od petka 21. oktobra, do nedelje 23. oktobra na Novosadskom sajmu, najavili su danas organizatori.

Kako se navodi u saopštenju, taj festival osmišljen je u skladu sa svetskim standardima, koji će okupiti ljubitelje gejminga, jutjuba, video igara, gejm dizajna i svega onog što čini modernu gejming scenu.

Posetioci će za tri festivalska dana moći da se upoznaju sa novostima u toj industriji, o načinu rada i prilikama koje ta grana pruža, a koja je trenutno jedna od najplaćenijih u IT sektoru, piše u saopštenju.

“Virtualne ture, takmičenja u gejmingu, promocije aplikacija i digitalnih potencijala približiće posetiocima sajma ovaj vrli novi svet, o kom šira javnost još uvek malo zna. Kroz brojne panele, govoriće se i o mogućnosti umrežavanja ove industrije sa obrazovnim sistemom i državnim instutucijama, ali i o odgovornom i kontrolisanom pristupu video igricama”, kazala je direktorka festivala Olga Ješić.

Prema njenim rečima, društvena odgovornost i odgovorno korišćenje proizvoda gejming industrije je ono na čemu se temelji sam festival, a kroz goste i učesnike festivala biće pokazana i važnost pravljenja balansa i jasne granice izmedju gejminga kao zabave i gejminga kao korisne potrebe za razvoj omladine.

Najavila je da će posetioci na festivalu moći da učestvuju u gejming turniru, da se takmiče kao profesionalci u šest trenutno najpopularnijih svetskih igrica, da snimaju spotove i učestvuju u izazovima sa jutjuberima, da se kostimiraju u svoje omiljene junake, ali i da učestvuju u radionicama robotike i da osvoje vredne nagrade.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x