Ponoš: Spremni za sve modalitete saradnje opozicije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto. FB Zdravko Ponoš
Podelite vest

Predsednik stranke Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš je kazao da je ta stranka spemna za “sve modalitete saradnje opozicije” na predstojećim izborima.

“Stranka SRCE je spemna za sve modalitete saradnje opozicije kako bi se na tim izborima povećala izlaznost i pobedio režim”, kazao je on za televizije Nova S, prenela je ta stranka.

Govoreći o nedavnoj skupštini stranke na kojoj je izabrano rukovodstvo, on je rekao da se većina opozicionih poslanika odazvala pozivu da prisustvuje svečanom delu sednice.

Upitan o onima koji se nisu odazvali Ponoš je odgovorio: “Mi smo imali sve koji su važni”.

Rekao je i da opoziciji ne treba korist od štete koju vlast napravi interesima zemlje, a da je, kako je naveo, “ono što se desilo u Banjskoj nanelo ozbiljnu štetu interesima Srbije”.

Ponoš je kazao da je teško poverovati da je Milan Radioičić “politički naredbodavac akcije” za koju je, kako je dodao, preuzeo punu odgovornost.

“U interesu zemlje je da se sazna puna istina, ko mu je bio iznad u liniji komandovanja”, kazao je on.

Naveo je i da bi “ako međunarodni faktori prihvate tezu da je samo Radoičić odgovoran” to značilo, kako je ocenio, da je napravljena neka nagodba na štetu Srbije.

“Da je vlast bila odgovorna i prihvatila formiranje prelazne tehničke vlade “zbog očajnog stanja u zemlji, Banjska se ne bi desila”, kazao je Ponoš.

On je ocenio da vlada Srbije “gubi medijsku bitku u slučaju Banjska”.

“Voleo bi da država Srbija nije umešana u taj slučaj. Ali pravdanja predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića u intervjuu za CNN, u razgovoru sa državnim sekretarom SAd Entonijem Blinkenom…nisu bila uverljiva”, kazao je Ponoš.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x