Ponoš: Ustavni sud neće reagovati na žalbe ‘Srbije protiv nasilja’, u zimskom je snu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Youtube NovaS MedjuNama printscreen
Podelite vest

Predsednik stranke “Srbija centar” Zdravko Ponoš izjavio je da ne očekuje da će Ustavni sud reagovati na žalbe koalicije “Srbija protiv nasilja” zbog izborne krađe i nepravilnosti.

“Pokazalo se da je Ustavni sud godinama u zimskog snu. Ali mi kucanjem na vrata institucija pokazujemo da one ne funkcionišu. Da bismo stigli do Strazbura moramo najpre iscrpeti sve mogućnosti koje daje domaći pravosudni sistem”, rekao je Ponoš televiziji Nova S, prenela je stranka Srbija centar.

On je naveo da će opozicija nastaviti borbu protiv izborne krađe – na ulici, u institucijama i na međunarodnom nivou.

“Diskusija koja se vodila u Evropskom parlamentu je dobar znak, iako ima i razloga za osećaj sramote jer se radi o našoj zemlji. Pod tepihom imamo mnogo smeća i opozicija je morala da podigne taj tepih. Koliko god nam bilo neprijatno što je Srbija na stubu srama zbog izborne krađe, to je put izlečenja”, rekao je Ponoš.

On je ocenio da se odnos Evrope prema vlastima u Srbiji promenio.

“(Predsednik srbije Aleksandar) Vučić ima razloga za zabrinutost. On ni u Davosu nije bio omiljeni gost već je učestovao na nekom panelu koji je bio prilično efemeran. Nije bio zvezda u Davosu, već neželjeni rođak sa sela”, naveo je Ponoš.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x