Poreska uprava: Izvršene 102 kontrole na manifestacijama, 66 objekata nije izdavalo fiskalne račune

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Inspektori Poreske uprave izvršili su tokom leta 102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja na turističkim, kulturno – umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama, a zbog neizdavanja fiskalnih računa u 66 slučajeva izrečena je zakonska mera zabrane obavljanja delatnosti, saopšteno je danas.

U saopštenju Poreska uprava navodi da to iznosi 64,71 odsto od ukupno izvršenih kontrola prometa.

“Samo u toku proteklih vikenda, na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvilu u Nišu, Tešnjarskim večerima u Valjevu i Danima piva u Zrenjaninu izvršeno je 19 kontrola i tom prilikom, usled utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti. U Guči i Valjevu zatvoreno je po pet objekata, u Zrenjaninu četiri i u Nišu dva”, navodi se u saopštenju.

Poreska uprava ističe da, zahvaljujući alatima novog modela fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Srbiji. Navela je da je na taj način, “uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, u mogućnosti da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze”.

Кontrolama su, kako je navedeno, između ostalih, obuhvaćene i manifestacije u Beogradu – “Beogradska zima”, “Burger fest”, “Beer Fest”, “Music Week”, “BG Noćni market”, kao i sajmovi automobila, knjiga i kozmetike. U Кačarevu je kontrola obavljena na “Slaninijadi”. U Turiji je kontrola obavljena na “Кobasicijadi”, a neveden je spisak i ostalih manifestacija obuhvaćenim kontrolom: u Novom Sadu – Sajam knjiga, Međunarodni poljoprivredni sajam i Festival vina “Interfest”, u Erdeviku -“Кulenijada”, u Temerinu – “Pasuljijada”, u Vrnjačkoj Banji – “Love Fest”, u Zrenjaninu – “Dani piva”, u Valjevu – “Tešnjarske večeri”, u Guči – “Sabor trubača” i u Nišu – “Nišville Jazz Festival”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x