Pošta Srbije: Nastavljamo ulaganja u nove mašine i tehnologiju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zgrada Pošte Srbije u Novom Sadu. Foto: BetaPhoto/Dragan Gojić
Podelite vest

Pošta Srbije danas je saopštila da stalnim unapređenjem logističkih kapaciteta, automatizacijom i digitalizacijom procesa, investiranjem u održivu energiju ugradnjom solarnih panela u najvećim poštanskim centrima, nastavlja da povećava pouzdanost prerade, kako bi osigurala razvoj i obezbedila kapacitete koji prate povećanje obima postojećih usluga.

“Nastavljamo sa ulaganjima u nove mašine i tehnologiju, obnavljamo vozni park. Primera radi, od marta 2021. godine, nabavljeno je novih 2.350 vozila, od čega je 2.200 vozila, kombija, mopeda i bicikala direktno angažovanih na dostavi pošiljaka, dok je za transport opredeljeno novih 150 teretnih vozila”, rekao je vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Dodao je da se, pored toga, stalno radi na poboljšanju kvaliteta usluga, a sve u cilju boljih i efikasnijih procesa sortiranja, pretovara, transporta, skladištenja, komisioniranja i drugih komercijalnih tržišnih zahteva.

“Paralelno sa tim u Pošti se sprovodi sistematizacija i reorganizacija u saradnji sa Ministarstvom finansija Srbije u cilju bolje organizacije posla, praćenja i analize, koja će da pomogne da se u svakom trenutku zna kako Pošta funkcioniše i šta je nužno učiniti za unapređenje posla i uslova rada zaposlenih.

On je istakao da, kada je reč o radnicima, veruje da će Pošta moći, kada dođe vreme, da poveća plate, isplati dobit, a sve to zahvaljujući dobrim rezultatima iz prethodne tri godine.

“Neto dobit Pošte Srbije, za samo sedam meseci ove godine, iznosi dve milijarde dinara. Imamo oročenih 12 miliona evra i 17 miliona dolara u bankama, dok je dug prema nama tri milijarde dinara, a nasuprot tome – Pošta Srbije nema dugovanja ni prema kome, niti je kreditno zadužena, a sve svoje dospele finansijske obaveze plaća uredno i na vreme, pri čemu početkom sledeće godine dolazi na fakturisanje sigurnih dodatnih 10 miliona evra”, rekao je Đorđević.

U saopštenju je navedeno da su u Pošti ponosni na rezultate koji su postignuti, naročito na ono što je zajednički, uz dogovor sa reprezentativnim sindikatima, učinjeno na velikom poboljšanju radno-pravnog i socijalnog statusa
svih radnika i uslova u kojima “vredno i odgovorno rade” (godišnji zdravstveni pregledi, osiguranje radnika i imovine 24 sata svih sedam dana u sedmici.)

Jedno od strateških opredeljenja Pošte Srbije ostaje modernizacija i podizanje kapaciteta svih 15 preradnih centara u celoj zemlji, kao najznačajnijih činilaca poštansko-logističke infrastrukture.

Najveći, regionalni poštansko-logistički centar u Beogradu prostire se na 28.000 kvadrata savremeno opremljenog prostora za poslovne procese, preradu pošiljaka i skladištenje, a u njemu ima 900 radnika.

Pored beogradskog, centri u Novom Sadu i Nišu imaju status regionalnih poštanskih centara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x