Predstavnici SEOS upali u hotel Metropol na zatvorenu sednicu o rudarenju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija vesti
Podelite vest

 Predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) upali su danas na zatvorenu sednicu o rudarenju koju su strane kompanije u Srbiji organizovale u hotelu “Metropol Palas”.

Aktivisti, predvođeni poslanikom Ekološkog ustanka Aleksandrom Jovanovićem Ćutom, vikali su: “Rio Tinto, marš iz Srbije!”.

Predstavnici SEOS izrazili su nezadovoljstvo činjenicom da nijedan predstavnik državnih organa Srbije ne prisustvuje sednici, niti je ona otvorena za javnost.

Jovanović Ćuta je za agenciju Beta rekao da je to “bar deseti put” da SEOS prekida skupove na kojima se raspravlja “o sudbini naših reka”.

Jovanović je kazao da su u svečanoj sali hotela Metropol “ekipica Dubravke Đedović i stranih kompanija” aktivisti, koje je on pozvao da uđu na skup nakon održane konferencije za novinare ispred hotela, prekinuli njihovu nameru da građanima Srbije “namene sudbinu ekoloških izbeglica”.

“Sprečili smo ovo društvo u nameri da zaradi milijarde, a da našu zemlju pretvori u koloniju rudarskih kompanija”, rekao je Jovanović.

Dodao je da je došlo do koškanja sa obezbeđenjem na ulazu u svečanu salu hotela gde se skup o rudarskim resursima održavao, ali da nije bilo primene sile.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x