Producent Oliver Paunović dobitnik priznanja za najbolji promotivni turistički film na “Vrmdža Festu 2022”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Producent Oliver Paunović (levo), rediteljka Branka Bešević Gajić i predsednik žirija Dejan Dabić (desno)
Podelite vest

Po oceni žirija priznanje za najbolji promotivni turistički film dobio je Oliver Paunović za film “Dobrodošli u Svrljig”  u produkciji “CITY PRODUCTION” iz Niša na tradicionalnom šestom Internacionalnom festivalu turističkog i ekološkog dokumentarnog filma „Vrmdža Fest 2022.“ Ova jedinstvena kulturna manifestacija održana je 30.jula u istoimenom selu podno Rtnja, u opštini Sokobanja.

Organizator festivala je lokalna akciona grupa „Rtanj“ koja je pozvala sve da uživaju zajedno u lepoti dokumentarnog filma i netaknutoj prirodi.

Još jedno priznanje za moj film “Dobrodošli u Svrljig” i to kao najbolji promotivni turistički film na Vrmdža Festu. Ovaj film je deo timskog rada City Produkcije i priznanje zaslužuje cela ekipa. Reditelj filma Vladimir Ristić, stručni konsultant Nenad Randjelović, snimatelj Bojan Jovanović, kompozitor Zoran Cvetković, montaža Boban Rajković i naracija Miloš Paović”, kazao je producent Oliver Paunović.

 

Film o Svrljigu

Gledajući film, mnogi će se začuditi kakvo bogatstvo postoji na samo pola sata vožnje automobilom od Niša do Svrljiga. Film će otkriti mnoge detalje o gradiću koji postaje sve atraktivniji za turiste.

„Koliko puta Vam se u životu desilo da gledate neki holivudski film o nekome ko na prvi pogled predstavlja apsolutnog autsajdera u svim kategorijama… i onda kako radnja krene da se razvija, zapravo shvatite da se radi o junaku sa pregršt skrivenih vrednosti koje ljubomorno čuva samo za sebe. Upravo to je Svrljig. Mali, na oko neugledan gradić, koji poseduje neizrecive vrednosti, kulturna dobra, istorijske spomenike, prirodne lepote, kulinarske specijalitete i pre svega divne, pitome i gostoljubive meštane. I na vrlo sličan način je koncipirana priča o turističkim potencijalima ove varoši u našem najbližem komšiluku“, iskren je reditelj Vladimir Ristić.

Svrljig je mesto gde se prepliću legende, misterije, čudna imena sela i najneverovatnije priče. Upravo je delić svega toga filmska ekipa ponudila publici kroz video zapis. Ali ipak… ostavljeno je prostora, da svako, po dolasku u Svrljig nastavi da traga i otkriva neverovatne potencijale skrivene i sačuvane, kako bi im pružile poseban užitak od aktivnog odmora, sportskog turizma, planinarenja i lova do apsolutne relaksacije u maltene banjskim uslovima.

NAGRADE:

– za najbolji film festivala GRAN PRI“LATIN GRAD“ VRMDžA FEST 2022

– za najbolji televizijski film oblast TURIZAM

– za najbolji film oblast TURIZAM

– za najbolji televizijski film oblast EKOLOGIJA

– za najbolji film oblast EKOLOGIJA

-za najbolji televizijski film oblast ETNO KULTURA ŽIVOTA NA SELU

-za najbolji film oblast ETNO KULTURA ŽIVOTA NA SELU

– za najbolji STRANI FILM

Partner festivala bio je „Forum Artistikum“ iz Niša uz logističku podršku MZ Vrmdža i Opštine Sokobanja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x