Prvanović: Izveštaj SE potpuna diskreditacija rada Nadzornog odbora za kampanju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: OSR
Podelite vest

Član skupštinskog Nadzornog odbora za kampanju Slobodan Prvanović ocenio je danas da je izveštaj Saveta Evrope (SE) o izborima u Srbiji “jako nepovoljan” a da u delu koji se tiče rada samog Odbora, predstavlja “potpunu diskreditaciju” tog tela.

U mejlu upućenom ostalim članovima tog tela Prvanović je ocenio da deo izveštaja koji se tiče nadležnosti Nadzornog odbora “jasno pokazuje do koje mere Odbor nije uradio ono što mu je bila svrha”.

“Tu se direktno pominje naš odbor i to kako nije bio efikasan u sprečavanju kršenja pravila i to upravo i u vezi sa nekim dešavanjima na koje sam vam ukazivao. Možete da vidite i šta su sve strani posmatrači uočili kao elemente neregularnosti, dok su te iste stvari, voljom većine, bile zanemarivane od strane našeg odbora”, naveo je Prvanović.

Ocenio je da su članovi Nadzornog odbora iz redova vlasti “svojim indolentnim pristupom i ‘guranjem pod tepih’ neregularnosti u toku kampanje direktno doprineli blamiranju Srbije pred svetom”.

“Sramota ovog odbora će biti još veća ukoliko se desi, a mislim da je to izvesno, da bude formirana međunarodna komisija za ispitivanje neregularnosti, a naš odbor ne okvalifikuje minule izbore kao potpuno neregularne u aspektu izborne kampanje, a na šta sam vas pozvao u prethodnom mejlu”, naveo je Prvanović.

On je dodao da je “potpuno jasno” da će zbog “neregularnih” izbora Srbija pretrpeti štetu na unutrašnjem i spoljnjem planu samo je po njegovim rečima, pitanje kakve će biti razmere te štete.

“Jasno je i to da je neko za sve ovo kriv, a neko odgovoran. Kada već nismo obezbedili regularne izborne uslove, jedino što sada možemo da uradimo je da to i konstatujemo – da nismo obezbedili da izbori u pogledu kampanje budu regularni i da su izbori u pogledu kampanje bili sve samo ne regularni”, naveo je član Nadzornog odbora za kampanju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x