Rašković Ivić: Odbacivanje francusko-nemačkog plana jedna od glavnih tačaka kampanje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen TV Šabac
Podelite vest

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da će odbacivanje “francusko-nemačkog” plana i zabrana iskopavanja litijuma biti dve glavne tačke na kojima će Narodna stranka insistirati u predizbornoj kampanji.

“To su glavne stvari pored ekonomskih tema, poboljšanja standarda građana i kolonizacije Srbije, koje ćemo takođe zastupati u kampanji”, rekla je Rašković Ivić  u Utisku nedelje na televiziji Nova S.

Navela je da Narodna stranka nije potpisala sporazum prozapadnih opoziconih stranaka jer se u tom dokumentu ne pominju Kosovo i Metohija, “što je ključni nacionalni interes”, i rudarenje litijuma.

Prema njenim rečima, opozicione stranke ne bi trebalo da se međusobno napadaju u izbornoj kampanji.

“U kampanji će svako iznositi svoje političke stavove. Neke opozicione stranke smatraju da je ‘francusko-nemački’ sporazum dobra osnova, a mi smatramo da je to štetočinski sporazum i to se mora reći. Napravili su zakon o rudarenju u koje je sve okruglo pa na ćoše, a mi smo jasno protiv iskopavanja litijuma i to moramo reći. Nije to napadanje”, ocenila je Rašković Ivić.

Podsetila je i da je Narodna stranka zajedno sa partijama državotvorne opozicije zatražila zakazivanje sednice skupštine o Kosovu i Metohiji po hitnom postupku.

“Na toj sednici poslanici PSG, SSP ili DS su mogli da govore o ‘francusko-nemačkom’ sporazumu kao nečemu dobrom i niko im to ne bi branio”, rekla je Rašković Ivić.

Navela je i da je taj sporazum nastavak Briselskog sporazuma iz 2013. koji je “izgurao Srbiju sa severa Kosova”, a da je potom došao Vašingtonski sporazum, dok je u međuvremenu kosovskim Albancima predat međunarodni telefonski pozivni broj i elektroenergetski sistem.

“Posledica sprovođenja tog plana bila bi nezavisnost Kosova”, kazala je Rašković Ivić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x