Raspopović (SSP): Zabrinjavajuća je poruka Grujičić pacijentima na listi čekanja da popiju analgetik

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube NOVA S printscreen
Podelite vest

lan Resornog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) za zdravstvo Danijel Raspopović ocenio je danas da je uvredljivo i zabrinjavajuće što ministarka zdravlja Danica Grujičić pacijentima na listama čekanja za ugradnju kuka ili kolena, umesto rešenja, nudi analgetik.

Kako je naveo u saopštenju, izjava ministarke da “treba da popiju lek ako mogu da funkcionišu”, najbolje pokazuje razmere nebrige za ljude, sloma zdravstvenog sistema i neznanja, što su konstante rada “naprednjačkih ministara, pa i Grujičić.

“Liste čekanja moguće je smanjiti ulaganjem u lekare, njihovo obrazovanje, poslove, plate i uslove rada uz uvođenje popodnevnog rada u IOB i kliničkim centrima, kao i reformu RFZO-a što je suština predloga Odbora za zdravstvo SSP-a”, dodao je on.

Raspopović je poručio Grujičić da je posle godinu dana na mestu ministra zdravlja najzad prepoznala jedan problem srpskog zdravstva, ukazujući da je to “napredak u odnosu na njenog prethodnika (Zlatibor Lončar) koji to nije uspeo ‘za punih 11 godina ministrovanja'”.

“Kraj Vašeg mandata koji se bliži, gospođo Grujičić, biće dobra vest za zdravstvene radnike i pacijente. Jedini način da napravimo efikasan zdravstveni sistem koji će ljudima, umesto diklofenaka koji im preporučuju naprednjački ministri, garantovati efikasnu zdravstvenu zaštitu u skladu sa standardima kontinenta na kome živimo”, rekao je on.

Grujičić je juče na televiziji Pink kazala da je osnovni problem u Srbiji što se svi pacijenti stavljaju na liste i da bi trebalo da se stavljaju onda kada više ne mogu da funkcionišu.

“Kada mogu, a osećaju bol, mogu da popiju lek, ali liste se namerno prave da bi ljudi koji ne mogu da hodaju morali da plaćaju privatne operacije”, rekla je Grujičić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x