Sever (Evropska federacija novinara): Vučićev način vladanja izgradio je ovakvo društvo u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: prinstcreen N1
Podelite vest

Predsednica Evropske federacije novinara Maja Sever izjavila je da je način vladanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a to, kako je ukazala, “nije demokratija”, izgradio sliku društva i medija u Srbiji danas.

“Njegova dramatična obraćanja u poslednja dva dana u kojiima ponovo pokazuje zbog čega smo svi u ovakvom užasu”, rekla je Sever za list Danas, na konstataciju da je Vučić doneo presudu osumnjičenima za zločine rekavši da “belog dana neće videti”.

Sever je ocenila da “nemamo pravo što se čudimo, Vučić je pre dva dana izneo medicinske podatke osumnjičenog dečaka”. “Neverovatno mi je da se on ni u jednoj sekundi nije zapitao, išao u introspekciju svog ponašanja i da on nije ni pomislio ‘da li trebamo nešto drugačije’? “, navela je Sever.

Kako je rekla, “u vašem društvu u medijima ima ljudi koji imaju visoke moralne i etičke kvalitete, koji su profesionalci, koji ne trebaju odustati”. “Trebaju nastaviti raditi svoj posao kao i do sada i nadam se da će se čuti bolje i jače”, poručila je Sever.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x