Skupština Prokuplja donela odluku o likvidaciji JKP Hameum, 105 radnika ostalo bez posla

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Skupština Prokuplja danas je usvojila Odluku o pokretanju postupka likvidacije Javno-komunalnog preduzeća (JKP) “Hameum”, čime je 105 radnika tog preduzeća ostalo bez posla.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović kazao je da je Grad kao osnivač JKP “Hameum”, u postupku izdvajanja osnovao novo komunalno preduzeće “Vodovod” kome je povereno vodosnabdevanje i održavanje kanalizacione mreže i gradskog groblja, dok su kako je rekao, čistoća, tržnice, zelenilo i parking servis poverene koncesionaru.

Ocenio je da će “Vodovod” i koncesionar “efikasnije, kvalitetnije i jeftinije” obavljati većinu komunalnih poslova i dodao da se rezultati njihovog rada “već mogu videti na gradskim ulicama”.

Gradonačelnik je dodao da se 47 radnika JKP “Hameum” prijavilo za socijalni program, odnosno novčanu naknadu koja iznosi zbir devet prosečnih plata u Srbiji.

Radnici koji su ostali bez posla i nisu se opredelili da uzmu novčanu naknadu u vidu socijalnog programa najavili su da će svoja prava zatražiti na sudu.

JKP Hameum je drugo prokupačko javno preduzeće koje je po istom principu ugašeno u roku od godinu dana.

Prethodno je ugašen Sportski centar gde je bez posla ostalo 70 radnika.

Početak današnje sednice Skupštine grada obeležila je prepirka između poslanice Stranke slobode i pravde iz Niša Jelene Milošević i privatnog obezbeđenja koje je angažovao grad a koje poslanicu SSP i nezadovoljne radnike JKP “Hameum” nije pustilo na sednicu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x