Sledeće godine “Letnji ulični erski kabare” na međustanici Gold gondole

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Gold gondola
Podelite vest

U okviru “Zlatiborskog kulturnog leta” održan je “Letnji ulični erski kabare” 5. i 6. avgusta 2022. godine na platou ispred biblioteke u Čajetini prve večeri, odnosno druge večeri ispred Kulturnog centra Zlatibor.

Ova manifestacija dobila je pozitivne ocene najviših institucija Republike Srbije, a posebno priznanje je upis erskog humora u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa 2012. godine. Ovo značajno priznanje nameće još veće ambicije i daje realnu nadu da će se kroz dug i uspešan život Kabarea očuvati specifičan erski duh.

Za uspešne početke i pozicioniranje Erskog kabarea, ne samo u Srbiji već i na prostorima čitave bivše Jugoslavije, izuzetne zasluge ima opština Čajetina, koja se prihvatila trajnog pokroviteljstva ove manifestacije i time je na najbolji način pomogla u očuvanju nematerijalnog kulturnog nasleđa sa najboljom namerom.Turistička organizacija Zlatibor pružila je nezamenljivu pomoć u organizaciji i realizaciji ovog izuzetnog događaja.

Gold gondola” kao prijatelj ove organizacije dala je predlog da se „Letnji ulični erski kabare“ sledeće godine održi na međustanici kod Ribničkog jezera.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x