Srce: Suštinske promene u EPS-u moraju čekati normalnija vremena i stručnu upravu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: EPS.rs
Podelite vest

Pokret Srbija centar-Srce ocenio je kao opravdane zahteve Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) po pitanju novog osnivačkog akta EPS-a i smatra da se za bilo kakve suštinske promene u toj kompaniji “moraju sačekati normalnija vremena” kada njome budu upravljali odgovorni i stručni ljudi.

U saopštenju Srce navodi da ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović mnogo ulaže u javni nastup, ali da nema nikakve praktične rezultate, iako se pominjala smena nesposobnih rukovodstava četiri glavna preduzeća iz energetskog sektora (EPS, EDS, EMS, Srbijagas), nova energetska strategija Srbije, izgradnja novih energetskih kapaciteta.

“Međutim, kao sto je i u svim vladama u režimu Aleksandra Vučića prodaja magle bila uvek u prvom planu, iza brda su se po pravilu valjale stvari od interesa isključivo za njegov kriminalni režim i istovremeno štetne po državu Srbiju. Jednu takvu, aktuelnu, novu prodaju magle i novu utakmicu iza brda očito sprovodi aktuelna ministarka energetike”, navedeno je u saopštenju.

Srce ističe da ministarka Đedović sprovodi još jednu nerazumnu promenu osnivačkog akta EPS-a, a da je prethodna promena, ništa manje štetna sprovedena početkom 2021. godine pod mandatom Zorane Mihajlović.

Pored toga, u planu je izdvajanje aktivnosti snabdevanja potrošača električnom energijom i trgovinom električne energije, čime će monopol iz ruku države biti prebačen u ruke trgovcima, protiv čega se sindikat bori, naveo je resorni odbor za energetiku pokreta Srce.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x