Srpska prezentacija na Expo 2023 u Parizu privukla pažnju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS/nitra.gov.rs
Podelite vest

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije Jelena Begović najavila je u Parizu, gde su Beograd i Srbija predstavili kandidaturu za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027, spremnost i opredeljenost naše zemlje da bude domaćin te manifestacije.

Begović je na simpozijumu, na kojem je predstavljena predložena tema Srbije “Igra(j) za čovečanstvo: sport i muzika za sve“, delegatima Međunarodnog biroa za izložbe predstavila značaj srpske inovativnosti i kreativnosti u oblasti tehnološkog razvoja, poput BIO4, održive poljoprivrede, veštačke inteligencije i visoke tehnologije, u čiji razvoj ulaže Vlada Srbije.

Cilj delegacije Srbije bio je da što detaljnije predstavi temu „Kako igra može da pripremi čovečanstvo za rad u budućnosti, u digitalizovanom vremenu u kom se nalazimo“.

Begović je istakla vrednost igre za kontinuirani napredak nauke i tehnologije, koje su, kako je istakla, ključne odrednice u dinamičnim vremenima.

Za ljude u Srbiji svi su dobrodošli, tako da mi otvaramo i povezujemo sve četiri strane sveta, a Srbija nudi jedinstvenu ponudu izlagačima, poručila je ministarka i dodala da je igra dobrovoljna, spontana i prijatna aktivnost kojom se bavimo za svoje dobro, a ne za nekakvu nagradu.

Predstavljanju Srbije doprineli su i muzičari braća Teofilović izvođenjem numera tradicionalne srpske muzike.

Ovogodišnji Expo 2023 u Parizu okupio je više od 190 zemalja, a Srbija, koja je zvanično podnela kandiaturu u januaru 2022. godine, istakla se kao lider u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja u regionu.

Srpska prezentacija na Expo 2023 privukla je pažnju i dala Srbiji mogućnost da se pozicionira kao jedan od ključnih igrača u oblasti inovacija i tehnologije na globalnom nivou.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x