Stefanović: Vlast je protiv članstva Srbije u EU, moramo se vratiti kući – u Evropu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Utisak nedelje TV Nova
Podelite vest

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde i predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Borko Stefanović rekao je da bi “neuvođenje bar nekog paketa sankcija Rusiji cementiralo izolaciju Srbije”, kao i da sa “ovakvom vlašću Srbija ne ide u pravcu Evrope”.

“Iako nismo za sankcije kao takve i ne verujemo u njih kao poželjan instrument medjunarodnih odnosa, ovde moramo pratiti svoj interes. Baš kao i sve ostale države sveta”, rekao je Stefanović za današnji list Nova.

Na pitanje o ponašanju većine članova Odbora za spoljne poslove na kojoj je trebalo da se raspravlja o tome, rekao je da mu to ukazuje da su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije “suštinski protiv članstva Srbije u Evropskoj uniji (EU)”.

“Njihovi govori na Odboru (za spoljne poslove) i njihova odluka da uopšte ne glasaju za Predlog rezolucije o usaglašavanju naše spoljne politike sa EU nas udaljavaju od Evrope”, istakao je Stefanović.

Kako je naveo, “nemamo gde drugde, već da se vratimo kući u Evropu”.

“Režim ne želi to da vidi, kao ni prošli put, devedesetih godina (20. veka). Time se kockaju interesom naroda i države”, ocenio je Stefanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x