Suverenisti pozvali lokalne grupe građana i pokrete da se uključe u kontrolu izbora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: OSR
Podelite vest

Koalicija Suverenisti, koju čine Dosta je bilo (DJB), Zdrava Srbija (ZS) i Živim za Srbiju (ŽZS), pozvala je opozicione suverenističke lokalne grupe građana i pokrete, posebno iz manjih mesta, da im se priključe u kontroli aprilskih izbora.

“Da bismo pokrili sva biračka mesta i odbranili izbornu volju gradjana, neophodno je i učešće lokalnih pokreta, udruženja i grupa gradjana posebno u manjim opštinama, selima i ruralnim srednima u Srbiji. Pozivamo sve opozicione suverenističke lokalne grupe gradjana i pokrete, posebno grupe gradjana koje su učestvovale i učestvuju na izborima za savete mesnih zajednica, da nam se jave na: pravnitim@dostajebilo.rs i aktivno se uključe u kontrolu izbora”, navodi se u saopštenju koje je prosledio DJB.

Prema njihovim rečima, referendum je pokazao da su kontrolori “ključ odbrane narodne volje i ključ pobede na izborima”, kao i da gde god da su Suverenisti imali kontrolore na referendumu “kradje i falsifikovanja nije bilo”.

Suverenisti su istakli da postoji pogrešno uverenje da opozicione političke partije imaju veliki broj aktivista i dodali da je nije moguće da neka politička opcija ima 17.000 aktivista, koliko je, prema njihovim rečima, potrebno da se kontrolorima pokriju sva biračka mesta u Srbiji.

“Toliko aktivista ima samo Srpska napredna stranka. Čak ni Socijalistička partija Srbije nema ni približno toliko ljudi za kontrolu. Zašto je to tako pokazuje nam jednostavna računica”, piše u saopštenju.

Ocenili su da, kada bi se uzela mesečna naknada od 300 evra, 17.000 partijskih aktivista bi na mesečnom nivou koštalo više od pet miliona, a na godišnjem više od 60 miliona evra.

“Jedino vlast, partijskim zapošljavanjem, zloupotrebom državnih resursa i narodnih para, može tu armiju da plati. Zbog toga, jedino rešenje koje preostaje političkim opcijama je da se sami građani jave i da u organizaciji Suverenista preuzmu na sebe posao kontrole izbora ne zato što su plaćeni, već zato što žele da zaštite narodnu volju i narodnu suverenost”, navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali i sve zainteresovane gradjane da im se jave na poseban mejl – kontrolori@dostajebilo.rs, ukoliko žele da budu kontrolori na biračkim mestima na kojima glasaju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x