Svetski Dan džeza uz oktet Jovana Maljkovića i kamerni orkestar Roberta Lakatoša

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Jovan Maljokovic foto Nebojsa Babic DOB,
Podelite vest

Dom omladine Beograda povodom Svetskog dana džeza, u nedelju 30. aprila od 20 sati u Velikoj sali DOB, predstavlja koncert JOVAN MALJOKOVIĆ OKTET I KAMERNI ORKESTAR ROBERTA LAKATOŠA: “NA RASKRSNICI SVETOVA”.

Jovan Maljoković, čuveni srpski džez saksofonista i kompozitor, izvešće svoj reprezentativni novi program u raskošnoj produkciji, pod nazivom “Na raskrsnici svetova”. Koncert je prvobitno izveden u produkciji 24. Novosadskog džez festivala, a svoju beogradsku premijeru imaće u Domu omladine Beograda 30. aprila. Maljoković je ovog januara proslavio svoj 80. rođendan i biće ovo ujedno i njegov “Rođendanski koncert na Svetski dan džeza”.

“Naziv koncerta nije slučajan. Mi živimo na raskrsnici svetova. Ja sam svoj život posvetio džez muzici, ali sam od početka karijere težio i da stvorim prepoznatljiv zvuk koji će nositi pečat podneblja iz kojeg sam potekao. I ovaj moj novi program je na tom tragu. Ponosan sam na svoj bend koji u ovom sastavu svira već dvadeset godina – svi oni zaslužni su za “groove” koji nas razlikuje od ostalih. Veliko mi je zadovoljstvo saradnja sa mladim, a već svetski priznatim violinistom Robertom Lakatošem i njegovim sjajnim kamernim orkestrom. Radujem se što će ih čuti i beogradska publika. Posebnu zahvalnost dugujem svom dugogodišnjem saradniku Ivanu Iliću koji je napisao fantastične aranžmane i diriguje orkestrom,” kaže Maljoković uoči beogradskog koncerta.
Svetski dan džeza obeležava se širom sveta 30. aprila, kao zvaničan UNESCO praznik. Džez se u zvaničnim dokumentima UN od 2011. godine vidi kao “sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudima”.

Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival od 2012. redovno obeležavaju ovaj dan organizovanjem koncerata, čija misija je promovisanje značaja džeza i popularizacija ovog muzičkog pravca kod najšire publike. Koncert povodom Svetskog dana džeza tradicionalno je i prva u nizu aktivnosti u susret Beogradskom džez festivalu, najstarijoj i međunarodno najuglednijoj umetničkoj manifestaciji posvećenoj ovoj vrsti muzike u Srbiji, koju Dom omladine Beograda pod pokroviteljstvom Grada Beograda organizuje svakog oktobra, još od 1971. godine.

Ulaznice po ceni od 1000 RSD su u prodaji na svim Ticket Vision prodajnim mestima i onlajn.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x