T. Manojlović:Sistem socijalne zaštite osetljivih grupa se raspao, ustanove nemaju ni licence za rad

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: privatna arhiva
Podelite vest

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović ocenila je danas da se “sistem socijalne zaštite osetljivih društvenih grupa u Srbiji praktično raspao” i pozvala na smenu sadašnje vlasti, “koja je odgovorna za takvo stanje u ovoj oblasti”.

“Većina državnih ustanova za smeštaj lica sa posebnim potrebama, dece i starijih osoba više nema licencu za rad, mnoge poznate ustanove je nikad nisu ni imale”, navela je Manojlović u pisanoj izjavi.

Prema njenim rečima, najvećoj ustanovi za prihvat i smeštaj odraslih – Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi u Beogradu, koji ima više od 3.500 korisnika – “licenca za rad je istekla još 2018. godine”.

“Naša najpoznatija ustanova za smeštaj dece bez roditeljskog staranja je ona u Zvečanskoj ulici u Beogradu, a ta ustanova nikad nije dobila licencu za rad, ili bar nema podataka da su je ikad imali. To je prvorazredni skandal pogotovo zato što je Zvečanska najviše prisutna u javnosti i što svi iz vlasti prosto hrle u tu ustanovu kako bi se slikali i reklamirali svoju tobožnju brigu za najosetljivije socijalne grupe”, rekla je Manojlović.

Ona je navela da se “stepen razvoja jednog društva ogleda i u odnosu prema najugroženijim socijalnim grupama, a iz ovih činjenica proističe da je taj odnos na istorijskom minimumu”.

“Zato bi svi odgovorni za takvo stanje morali odmah biti smenjeni. Pošto to sadašnja vlast neće uraditi, pozivam gradjane da svi zajedno na izborima 3. aprila smenimo takvu vlast”, poručila je Manojlović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x