Tadić: Sve Vučićeve laži i obmane su njegova borba sa sopstevnom političkom prošlošću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boris Tadić, Foto: www.sds-org.rs/
Podelite vest

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je povodom govora predsednika Aleksandra Vučića u Novom Sadu na skupu u znak sećanja na stradanje srpskog naroda u akciji “Oluja”, da je sramno koristiti zločine i žrtve za samopromovisanje na temelju laži.

Tadić je za list Danas rekao da su sva Vučićeva obraćanja, sve laži, manipulacije, opsednutost bivšom vlašću, prekrajanje istorije, samo “borba sa samim sobom i sopstvenom političkom prošlošću”.

On je rekao da u istoriji političkih obraćanja u Srbiji ne postoji govor koji je sadržao više kontradiktornosti od onog koji je Vučić održao u Novom Sadu.

“U tom smislu može se reći da mu dobro ide u ambiciji da ‘uđe u istoriju’, samo u tu istoriju svakako ne može ući kao prvi koji obeležava ‘Oluju’, ali može kao prvi koji laže da je pre njega niko nije obeležavao”, naveo je Tadić.

Govoreći o hrvatskoj proslavi “Oluje”, Tadić je rekao da bez priznavanja zločina i iskrenog izvinjenja, predstavnici Hrvatske nemaju legitimno pravo da bilo kome drže lekciju o odnosu prema prošlosti”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x