Tomanović: Tužilaštvo da počne da se suprotstavlja onima sa viškom moći, kao što radi Milenković

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Prefled dana Nova S
Podelite vest

Advokat Zdenko Tomanović ocenio je da bi tužilaštvo trebalo da počne da se suprotstavlja “onima koji imaju višak moći u Srbiji”, kao što je to uradio njegov klijent, načelnik odeljenja za borbu protiv droge beogradske policije Slobodan Milenković sa svojim kolegama u slučaju “Jovanjica”.

Tomanović je televiziji N1 rekao da je Milenković, na razgovoru u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu, prezentovao svoj stav “koji otprilike glasi – garantujte život mojoj porodici i ‘ajmo zajedno da se bavimo kriminalom najviših državnih funkcionera ove zemlje”.

“Milenković je dobar primer kako treba graditi institucije, on je inat državnim pritiscima, simbol inata korumpiranim državnim funkcionerima”, ocenio je advokat.

Inspektor Slobodan Milenković, koji je uhapsio vlasnika imanja “Jovanjica” Predraga Koluviju, optuženog za uzgoj marihuane na tom imanju, bio je pozvan pred tužilaštvo da se u svojstvu građanina izjasni o medijskim i navodima bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović.

VJT je ranije saopštilo da je Milenković odbio da odgovori na njihova pitanja o “Skaj” telefonu i kodnom imenu “Bokan”, dok advokat Tomanović navodi da je njegov klijent odgovorio na sve što je mogao, odnosno da razgovor o njegovom operativnom radu nije dozvoljen bez prethodne saglasnosti nadređenih u policiji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x