U Nišu bezmalo 2.500 prvaka, kao i prošle godine, Nišlije ljute na Beograd

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

U prvi razred na području grada Niša danas polazi 2.430 dece, što je otprilike isti broj kao i prošle godine, pokazuju podaci niških osnovnih škola.

Knjige za osnovce u Nišu, za razliku od Beograda, nisu besplatne ni ove godine, zbog čega je proteklih dana na društvenim mrežama deljen poziv roditeljima da ne dozvole polazak u školu svojoj deci u znak protesta zbog podele na Beograd i ostatak Srbije.

Jedna od retkih opština na jugoistoku Srbije koja obezbeđuje besplatne udžbenike za sve učenike osnovne škole je i ove godine Sokobanja.

Đaci na području te opštine treću godinu zaredom dobijaju besplatne knjige, kao vid pomoći učenicima i njihovim roditeljima.

Sokobanja je pored toga, prošle godine oko 200 osnovaca koji su završili školsku godinu sa prosekom 5,00 nagradila biciklima, dok je ove godine za približno isti broj đaka nagrada vaučer od 10.000 dinara za kupovinu sportske opreme.

U Nišu će roditeljima učenika srednjih škola olakšicu predstavljati to što je Gradsko veće odobrilo da besplatan prevoz od danas imaju pored osnovaca i srednjoškolci mlađi od 19 godina.

Pravo na besplatan prevoz dobilo je oko 10.500 učenika srednjih škola.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x