U Srbiji oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, obilne padavine na istoku i jugoistoku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

U većem delu Srbije danas će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Obilne padavine očekuju se u prvom delu dana u centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima zemlje (od 20 do 40 mm za 12 sati), a u pograničnom delu Borskog okruga sa Rumunijom i do 60 mm za 12 sati, lokalno i više.

Uglavnom suvo vreme zadržaće se na severozapadu Srbije. U Bačkoj će se razvedriti već pre podne, a u ostatku Vojvodine i u zapadnoj Srbiji delimično razvedravanje se očekuje posle podne i uveče.

Duvaće slab i umeren, vetar severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od 14 stepeni do 17 a najviša od 18 stepeni u južnoj i centralnoj Srbiji do 26 stepeni na severozapadu Vojvodine.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom. Duvaće slab do umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura će biti oko 15 stepeni, a najviša oko 21.

U Srbiji se u subotu obilna kiša očekuje još na istoku zemlje, u Zaječarskom i Borskom okrugu gde će ponegde pasti i više od 30 mm za 24 časa. U ostalim krajevima za dane vikenda će biti znatno manje padavina, koje će u nedelju postati retka pojava.

Naredne sedmice u Srbiji će biti pretežno sunčano i osetno toplije – maksimalne temperature će biti oko 30 stepeni već početkom sedmice, dok će u sredu i četvrtak najviše vrednosti dostići 35 stepeni u većini mesta. Кrajem narednog sedmodnevnog perioda ponovo će biti nestabilno sa uslovima za pljuskove i grmljavinu.

Biometeorološka prognoza za petak, 16. jun 2023:

Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na hronično obolele osobe. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima, nervoza i glavobolјa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x