U subotu Međunarodno čišćenje Dunava

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Bela čaplja
Podelite vest

U subotu 9. septembra održaće se međunarodno čišćenje Dunava u okviru kampanje Donau Cleanup .  Prema registrovanim podacima sa njihovog sajta, čišćenje će se organizovati u sedam zemalja i trideset gradova.

U Beogradu će u organizaciji udruženja “Bela Čaplja 1165”,  sa početkom u 12 časova, biti sprovedeno čićenje na obali “Beogradskog – dunavskog parka”, kako inače nazivaju taj branjeni deo leve obale kome preti uništavanje izgradnjom terminala za rasute terete nove luke u Beogradu.
Dunav u Srbiji trpi različita zagađenja, a zagađenje PET ambalažom je samo jedan od vidova zagađenja. Koliko je ružno “na oko” toliko se manje priča o opasnosti mikroplastike koja nastaje razgradnjom i koja putevima vode završi u svim živim organizmima pa i našim.
Pored akcije čišćenja, organizovana je i diskusija sa klimatologom prof. Vladimirom Đurđevićem sa Fizičkom fakulteta univerziteta u Beogradu koja počinje u 17 časova, a od 20 časova, u okviru filmskog festivals “Vizantrop” biće projekcija četiri dokumentarna filma Škole vizuelne antropologije u Beogradu.
Ovaj događaj je otvoren za sve građane i toplo preporučen od strane organizatora.
Svi zainteresovani mogu pronaći kontakt na gore navedenom sajtu Dunau Vleanup – Belgrade cleanup.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x