U subotu obilna kiša u južnom Banatu, centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija vesti
Podelite vest

U Srbiji se danas u prvom delu dana očekuje obilna kiša u južnom Banatu i centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima, gde će pasti od 20 do 40 milimetara za 12 sati, a na području Braničevskog okruga i više, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kiša će oslabiti sutra posle podne, a prestati krajem dana u većini krajeva. Uveče i tokom noći u severnim, zapadnim i centralnim predelima doći će do postepenog razvedravanja. Suvo će biti jedino na severozapadu Srbije.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak. Najniža temperatura biće od 14 do 17 stepeni, najviša od 18 na jugu do 25 na severozapadu Vojvodine.

U Beogradu će u subotu biti pretežno oblačno vreme, povremeno sa kišom, koja će prestati kasnije posle podne. Duvaće slab i umeren vetar. Najniža temperatura biće oko 15, najviša oko 21 stepen.

U Srbiji će u nedelju biti promenljivo oblačno i u većini krajeva suvo vreme sa sunčanim intervalima, dok se kratkotrajna kiša ili pljusak očekuju u istočnim i južnim predelima Srbije.

Naredne sedmice biće pretežno sunčano i osetno toplije vreme. Početkom sedmice, maksimalne temperature biće malo iznad 30 stepeni, a u sredu i četvrtak će dostići 35 u većini mesta. U petak i subotu će ponovo biti nestabilno vreme, sa uslovima za pljuskove i grmljavinu.

Biometeorološka prognoza za subotu, 17. jun:

Nešto povoljnije meteorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod hronično obolelih. U istočnim, centralnim i jugoistočnim krajevima neophodan je oprez kod kardiovaskularnih bolesnika, reumatičara i asmatičara. Moguće meteoropatske reakcije su pospanost, glavobolja i razdražljivost.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x