U susret proleću – zašto treba jesti trešnje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Svi vole da jedu trešnje zbog njihovog ukusa, ali malo njih zna da ovo voće sadrži mnoge sastojke koji pomažu u očuvanju zdravlja i  dobrog opšteg stanja organizma.

Ako svakodnevno jedemo  200 grama trešanja, štitimo organizam od mnogih bolesti, a pomažu i da  izgledamo zdravo i mlado.

Trešnje su idealna dijeta za pročišćavanje organizma, jer zahvaljujući kalijumu pomažu kod problema sa zadržavanjem tečnosti. Postoji dijeta sa trešnjama koja preporučuje 2 litra soka od trešanja na dan, tokom 72 sata. Cilj je da oslobodi organizam od toksina i mokraćne kiseline, ujedno i sagori masti. Trešanje treba da jedu osobe kojima je potrebno čišćenje organizma od toksina i tečnosti, kakav je slučaj sa onima koje pate od artritisa, gihta, gojaznosti, kamena u bubregu, kamena u žučnoj kesi i celulitom.

Zbog velike količine aktioksidanasa, štite od srčanih oboljenja, kancera ili artritisa, a bitan su izvor melatonina koji reguliše otkucaje srca i ciklus spavanja, tako da su idelane za sve koji imaju problema sa nesanicom i hroničnim umorom.

Sadrže beta-karoten i vitamin A, čak 20 puta više nego jagode i brusnice. Bogate su vitaminima C i E, gvožđem, folnom kiselinom, kalijumom i magnezijumom.
Sprečavaju gubljenje pamćenja i štite od Alchajmerove bolesti, ublažavaju simptome gihta i artritisa.

Sprečavaju gubitak vida i pojavu katarakte, a zbog vlakana koje sadrže dobre su i za probavu. Nemaju mnogo kalorija, pa su idealan obrok za sve koji žele da smršaju.

Ublažavaju bol, pa se pre svega preporučuju kod bolova u mišićima i tetivama, a bogate su flavonoidima koji sprečavaju oštećenje ćelija u organizmu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x