Uhapšene dve osobe, poreskom prevarom oštetili budžet za više od 7,4 miliona dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Srbija Vesti

Poreska policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova uhapsili su dve osobe u Subotici, protiv kojih su podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili poresku prevaru u vezi sa PDV-om, čime su oštetili državni budžet za više od 7,4 miliona dinara, saopšteno je danas iz Poreske uprave.

Dvojica osumnjičenih, vlasnik i knjigovođa privrednog društva iz Subotice, su kako se sumnja, u periodu od februara 2020. do avgusta 2021, na osnovu fiktivne dokumentacije podneli 14 poreskih prijava poreza na dodatu vrednost, u kojima su proizvoljno uneti podaci o prometu i zahtevali povraćaj PDV-a u ukupnom iznosu višem od 5,9 miliona dinara.

Drugoprijavljeni, knjigovođa je, kako se dodaje u saopštenju, u svojstvu vlasnika i odgovornog lica privrednog društva iz Subotice, u periodu aprila 2019. do marta 2020, podneo četiri poreske prijave poreza na dodatu vrednost, neistinitog sadržaja, u kojima je proizvoljno iskazao pretplatu PDV u iznosu višem od 1,4 miliona dinara i opredelio iznos za povraćaj PDV od 968.900 dinara.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x