UPOZNAJTE SVRLJIG: Veliki broj turista ovog leta u Svrljigu. Nedovoljno smeštajnih kapaciteta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Prirodne lepote svrljiškog kraja privukle su ovog leta veliki broj posetilaca. Najatraktivnija destinacija bila je svakako Niševačka klisura koja se prostire uz svrljiški Timok i jedan je od najzanimljivijih kraških predela Srbije. Međutim, Svrljig ima problem nedovoljnog broja smeštajnih kapaciteta, što je posebno primećeno ove godine kada su se svi zbog nemogućnosti putovanja van zemlje, okrenuli turizmu u Srbiji.

Nenad Ranđelović iz Centra za turizam i kulturu opštine Svrljig rekao je Niškim Vestima da je ova opština tek pre tri četiri godine počela da kategoriše seoska domaćinstva.

„Stanovnica naših sela su napokon uvideli da mogu da zarade kroz turizam. Sve više njih dolazi kod nas kako u Centar za turizam i kulturu, tako i u Odseku za privredu opštine sa željom da kategoriše svoju sobu, apartman, da registruje seosko domaćinstvo. Međutim, za sada Svrljig nema osnovnu rudimentalnu turističku opremu. To je naš najveći problem. Do sada su od turizma uglavnom profitirali ugostiteljski objekti i naravno prodavnice mešovite robe. Svrljig nema hoteh ili hostel“, kazao je Ranđelović.

Da je Svrljig imao dva hotela sa po stotinu ležaja, bili bi puni ove godine, ocenio je Ranđelović.

„Uvideli smo jednu stvar, da svako ko je jednom došao kod nas, on se ponovo vraćao“, rekao je naš sagovornik.

On je dodao da će ova opština sigurno u budućnosti imati u planu i izgradnju smeštajnih kapaciteta koji su neophodni za razvoj turizma.

Pogledajte u videu prirodne lepote svrljiškog kraja.

Izvor: Niške Vesti

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x