Uručene Svetosavske nagrade za 2021. godinu – 34 laureata (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dobitnici Svetosavskih nagrada Foto: Marija Glidžić
Podelite vest

Svetosavske nagrade za 2021. istaknutim pojedincima i institucijama je danas u Vladi Srbije uručio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

To priznanje dobilo je 34 laureata, medju kojima su vaspitači, učenici, studenti, nastavnici, profesori, direktori, predškolske ustanove, škole, fakulteti i naučni instituti, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ružić je čestitao dobitnicima naprestižnom priznanju, navodi se u saopštenju.

“Svetosavsku nagradu, kao jedno od najznačajnijih priznanja, zaslužili ste radom, zalaganjem, rezultatima, unapredjivanjem obrazovno-vaspitne prakse, razvojem naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ta nagrada je dodeljena i “za posebno zalaganje u organizaciji i realizaciji aktivnosti” na sprečavanju širenja i suzbijanja virusa korona.

Rekao je da se ta povelja se dodeljuje od 2002., te da je ove godine bilo rekordan broj prijava – više od 150.

Ružić je podsetio da se i ove godine školska slava Sveti Sava obeležava u drugačijim uslovima, nego prethodnih godina, te ocenio da je izazovno bilo ostvariti kontinuitet u radu.

Zahvalio je svima u vaspitno-obrazovnom sistemu na posvećenosti i predanosti.

U ime dobitnika, zahvalio je direktor Druge ekonomske škole iz Beograda Dejan Nedić.

“Priznanja će biti dodatni podstrek i motivacija da nastavimo sa predanim i posvećenim radom na obezbedjivanju i unapredjivanju kvaliteta obrazovnog sistema”, rekao je Nedić.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x