Uspešno održan trening „Aktivnija Srbija“ na Zlatiboru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TO Zlatibor
Podelite vest

U okviru 12. Međunarodnog festivala sportskog filma na Kraljevom trgu na Zlatiboru u petak, 25. avgusta održan je javni trening na otvorenom uz stručno vođstvo trenera „Aktivnije Srbije“.

Ovaj vid aktivnosti je bio prilagođen deci koja su kroz igru uživala u zabavno-rekreativnom programu i kreativnim radionicama.

Projekat „Aktivnija Srbija“ je osmišljen kao masovni javni trening na kome sugrađani mogu besplatno da vežbaju.

Foto: TO Zlatibor

Svakog meseca javni trening se organizuje na glavnim trgovima širom Srbije. Stručni tim koji je sastavljen od doktora sportskih nauka, nuricionista i trenera sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koji sa Ministarstvom omladine i sporta podržavaju sportsko edukativni projekat „Aktivnija Srbija“. Cilj ovog projekta je podizanje svesti građana da se bave fizičkom aktivnošću radi očuvanja zdravlja.

Prijavljeni vežbači su imali priliku da učestvuju u takmičenju u igrama  „Aktivniji malci“ od 5 do 11 godina. Tom prilikom su dobili diplome, kao i poklone.

Nakon javnog treninga u okviru karavana ”Aktivnija Srbija” na letnjoj pozornici Kraljevog trga  nastavljaju se programi sadržajnog ”Zlatiborskog kulturnog leta”.

Povodom 99 godina trajanja i uspeha Radio Beograda i 60 godina Muzičke produkcije RTS- a, Radio-televizija Srbije poklanja publici muzički spektakl „RTS zvuk“, koji će biti održan u petak, 25. avgusta na Kraljevom trgu sa početkom u u 20.30 časova.

Podsećamo da je sve informacije o dnevnim dešavanjima na Zlatiboru i okolini moguće pratiti na veb aplikaciji zlatibor.live.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x