Vesić: Od sutra i firme mogu da koriste jedinstven tag u Srbiji i Severnoj Makedoniji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić rekao je da od sutra sva pravna lica mogu da postanu korisnici veb platforme za elektronsku naplatu putarine, preko koje će im biti omogućeno onlajn plaćanje putarine za prolaske autoputevima Srbije i Severne Makedonije, upotrebom jedinstvenog taga.

“Zajednički tag između Srbije i Severne Makedonije pokazao se kao odličan potez, o čemu najbolje svedoči podatak da je skoro 20.000 ljudi u Srbiji iskoristilo mogućnost da sa jednim tagom putuje kroz obe zemlje”, rekao je Vesić, objavljeno je danas na portalu njegovog Ministarstva.

Dodao je da će firme zbog jedinstvenog taga ubrzati protok roba i usluga.

On je pojasnio da se mogućnost korišćenja zajedničkog taga odnosi na sva pravna lica koja žele da postanu novi korisnici, kao i za već postojeće korisnike u pripejd sistemu i one koji imaju zaključen ugovor sa JP “Putevi Srbije”, kao ovlašćenim distributerom za elektronsku naplatu putarine u postpejd sistemu.

Vesić je rekao da bi sva pravna lica pre nego što postanu korisnici veb platforme trebalo da provere dnevne limite platnih kartica, kako bi bili sigurni da su u skladu sa njihovom planiranom dnevnom potrošnjom.

Napomenuo je da Dina karticom nije moguće platiti putarinu u Severnoj Makedoniji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x