Veterinarska inspekcija naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prodaje meda u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/PollyDot
Podelite vest

Veterinarska inspekcija je naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda u Srbiji nakon objave u medijima da su od 25 analiziranih uzoraka meda čak 22 falsifikata, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

“Laboratorija koja je radila te analize meda nije ovlašćena da vrši službene kontrole te ove rezultate treba uzeti sa rezervom”, navelo je Ministarstvo i dodalo da će, posle dobijenih rezultata vanrednih kontrola, objaviti nalaze.

Istaknuto je da u redovnim kontrolama, koje veterinarska inspekcija svakodnevno sprovodi, nije do sada bilo rezultata koji bi potvrdili navode u medijima o velikom broju falsifikata u analiziranim uzorcima meda.

“Istina je da smo se u prošlosti suočavali sa problemom pojave falsifikata na tržištu meda, ali smo zahvaljujući pojačanim kontrolama veterinarske inspekcije u proizvodnji i prometu meda, uspeli da udeo takve vrste proizvoda smanjimo na najmanju moguću meru”, navelo je Ministarstvo poljoprivrede.

Cilj inspekcijskih kontrola je, kako je istaknuto, da se potrošačima obezbede bezbedni i kvalitetni proizvode koji ispunjavaju sve propisane uslove, kao i da se u njihovim deklaracijama nalaze tačne informacije o sastavu i poreklu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x