Vučević: Međunarodni posrednici ništa lepo nisu ponudili, čekaju nas teške odluke

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ministar odbrane Miloš Vucević, foto: BetaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da međunarodni posrednici “ništa lepo nisu ponudili” oko rešavanja kosovskog pitanja i da Srbiju čekaju teške odluke.

“To što je predočeno predsedniku (Srbije Aleksandru Vučiću) nije ništa što je prijatno ili milozvučno za građane, tako da su veliki izazovi pred nama. Ništa se tu nama lepo ne nudi, a očekuju se teške odluke, kako oni vide da treba da bude koncipirano u smislu formulisanja tog sporazuma sa nekim perspektivama koje bi trebalo da nas uvere da nas čeka bolja budućnost”, rekao je Vučević za RTS o jučerašnjem sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa međunarodnim posrednicima.

Vučević je dodao da međunarodni predstavnici imaju cilj da Priština dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, kao i da Zajednica srpskih opština mora da bude formirana. Takođe je rekao da je važno da Srbija bude “politički mudra” i izbegne svaki mogući konflikt.

“To ne znači da Srbija bude na kolenima. Srbija neće biti na kolenima, Srbija neće biti ponižena i ne bih voleo da neko doživi da smo mi sada kapitulirali ili smo pod nekom politikom koja nas vodi u potpuni gubitak identiteta, nego ljudi moraju da dožive da je ogroman pritisak na državu”, kazao je ministar.

Kada je reč o poplavama koje su zadesile delove Srbije, ministar je kazao da je Vojska Srbije angažovana sa 100 odsto kapaciteta i da je najteže u Raškom i delu Zlatiborskog okruga.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x