Vučević: Pokrećemo inicijativu za ponovno uvođenje vojnog roka koji bi trajao do četiri meseca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Jutarnji Program TV Happy printscreen
Podelite vest

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je danas da će Generalštab Vojske Srbije i Ministarstvo odbrane pokrenuti inicijativu da se uvede obavezno služenje vojnog roka koji bi trajao do četiri meseca.

Vučević je na televiziji Hepi kazao da služenje vojnog roka u Srbiji nikada nije ukinuto, već je suspendovano i da država u svakom momentu može da promeni tu odluku.

“Izvršena je nova procena bezbednosne situacije. Potrebni su nam novi regruti. Mi se ne spremamo za neki rat, ali ovo nam je potrebno da bi država uvek bila vitalna i spremna da čuva sebe”, naveo je ministar odbrane.

Generalštab Vojske Srbije podneo predlog Vučiću za ponovno uvođenje služenja vojnog roka

Generalštab Vojske Srbije (VS) pokrenuo je inicijativu i predložio predsedniku države i vrhovnom komandantu VS Aleksandru Vučiću ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka koji bi trajao do četiri meseca, saopšteno je danas.

Iz Generalštaba navode da je ta inicijativa podneta zbog podizanja odbrambenih sposobnosti Vojske Srbije kroz podmlađivanje i unapređenje obučenosti aktivnog i rezervnog sastava.

“Predlog Generalštaba Vojske Srbije dolazi nakon detaljnog razmatranja opšte bezbednosne situacije i savremenih izazova sa kojima se suočava Srbija kao vojno neutralna zemlja, koji su nametnuli potrebu za prilagođavanjem modela popune Vojske Srbije, a koji bi omogućio jačanje ukupnog regrutnog potencijala i osposobljavanje većeg broja građana za odbranu naše zemlje”, piše u saopštenju.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x