Vučević (SNS): Tražićemo mandat za formiranje vlade, zvaćemo pre svega dosadašnje partnere

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Jutarnji Program TV Happy printscreen
Podelite vest

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da će lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” tražiti od predsednika države mandat za formiranje nove Vlade jer je, kako je rekao, skupštinska većina “jasno opredeljenja izbornom voljom građana”.

Vučević je rekao da misli da će SNS opet ići sa konceptom “inkluzivnog pristupa” u formiranju većine u Skupštini Srbije, iako izborna lista koju predvodi ta stranka sama ima 129 mandata, “možda i 130” od ukupno 250.

“Pre svega ćemo pozvati na razgovor Savez vojvođanskih Mađara, bošnjačke stranke, razgovaraćemo sa Socijalističkom partijom Srbije i strankama oko nje. Možda sa još nekim, da vidimo ko deli iste vrednosti”, naveo je Vučević za televiziju Pink.

Na pitanje o stranom mešanju u izborni proces, Vučević je rekao da je “dominantno” to uradila “jedna zemlja”, o čemu izveštaj priprema Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

“Nije to lak momenat za nas jer time ukazujete na nečije nekorektno postupanje. I to nije neko ko je slab”, rekao je Vučević.

Naveo je da je Kosovo i Metohija okupirano i da se pokušava amputacija. “Vrši se pritisak na nas da mi razumemo kako je korisno za nas što nam amputiraju deo teritorije i da pravila koja važe za sve ne važe za nas”, rekao je Vučević, ukazujući da Srbi na Kosovu i Metohiji žive u veoma teškim uslovima.

On je rekao i da “s velikim zadovoljstvom” putuje u Banja Luku, gde je počelo svečano obeležavanje sutrašnjeg Dana Republike Srpske, 9. januara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x