Vulin: Politika pritisaka EP najbolji način da Srbija shvati da joj nije mesto u EU

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Vulin; Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog parlamenta (EP) – izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Povodom vesti da će EP usvojiti Rezoluciju kojom će od Srbije tražiti da uvede sankcije Rusiji, Vulin je pozvao poslanike Evropskog parlamenta “da nastave s politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Pozivam poslanike EP da što pre usvoje Rezoluciju kojom od Srbije zahtevaju da uvede sankcije Rusiji. Molim evroposlanike da se ni slučajno ne promene i da nastave da nas vređaju i ucenjuju, da nastave da pokazuju koliko ne poznaju Srbe i koliko im i nije važno da ih upoznaju”, kazao je Vulin.

Naveo je da veruje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić “preispitati odluku o nastavku puta ka Evropskoj uniji” ako poslanici EP “nastave sa pretnjama i ucenama”.

“Predsednika svih Srba Aleksandra Vučića samo vaše ucene i pretnje mogu uveriti da treba da napusti politiku približavanja Evropskoj uniji. Zato, poslanici Evropskog parlamenta, nemojte da se stidite što vas u vašim zemljama ne pitaju i ne slušaju, samo nastavite sa napadima na Srbiju i pomozite Srbiji i predsedniku svih Srba da što pre napuste put ka članstvu u EU”, dodao je Vulin.

On je rekao da Srbija, pošto je vojno neutralna, “treba da bude i politički neutralna”, i pozvao evroposlanike da “nastave sa ucenama da bi se to i desilo”.

U rezoluciji, čiji je autor izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik, Evropski parlament će – kako se očekuje – u četvrtak pozvati novoizabrane vlasti u Srbiji “da pokažu stvarnu posvećenost vrednostima Evropske unije i da se usklade sa odlukama i pozicijama EU u spoljnoj i bezbednosnoj politici, uključujući uvođenje sankcija Rusiji”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x