Vulin reagovao na Hila: Srbija će ići svojim putem, upravljajte onima koji to dopuštaju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Republike Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je amerikom ambasadoru u Srbiji Kristoferu Hilu, reagujući na njegov današnji intervju, da će “Srbija ići svojim putem, a ambasador (Hil) neka upravlja onima koji mu to dopuštaju”.

“Srbija je slobodna i uspešna zemlja i ne treba da se opredeljuje ni za koga osim za sebe. A ako je kriterijum za opredeljenje Srbije ko nas je ubijao, a ko nije, ko je priznao takozvano Кosovo, a ko nije, bojim se da gospodin Hil ne bi imao šta da kaže u svoju odbranu. Ne tražite na silu da se Srbi opredele, možete biti povredjeni našim izborom”, rekao je Vulin, u pisanoj izjavi.

Kako je rekao, “od 2000. do 2012. godine, Srbija je bila zemlja po meri ambasadora Hila, okrenuta samo Zapadu, pred vratima NATO pakta, bez inicijative za rešavanje pitanja Кosova i Metohije, bez želje i volje da brani Republiku Srpsku, sa ostacima vojske i rasprodatom privredom”.

“Za vernost onima koji su nas bombardovali, Srbija je nagradjena proglašavanjem nezavisnosti takozvanog Кosova, masovnim izručenjima Haškom tribunalu, umanjenjem nadležnosti Republici Srpskoj, pljačkaškom privatizacijom, nezaposlenošću, bedom i socijalnom nepravdom”, naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, “od kada je Aleksandar Vučić poveo Srbiju ne zapadnim, već srpskim putem, Srbija je ponovo država, a ne teritorija, a Aleksandar Vučić je državnik, a ne od strane okupatora postavljeni upravnik logora”.

“Arogancija ambasadora SAD-a nas podseća da je Hil bio izvršilac politike sankcija, silovanja i bombardovanja i Republike Srpske i Republike Srbije. I on u tome ne vidi problem ni krivicu”, naveo  je Vulin, reagujući na reči Hila, u intervjuu listu Politika, da “u životu moraju biti pravljeni izbori i da je ovo takav trenutak, a da za Srbiju postoji samo jedan put i da je to Zapad i Evropska unija”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x