Vulin u Indiji na zasedanju Generalne skupštine Interpola

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Vulin, ministar policije; Foto: http://www.mup.gov.rs
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin od danas boravi u poseti Indiji, gde predvodi delegaciju Srbije na zasedanju Generalne skupštine Međunarodne kriminalističke policije – Interpol.

“Učešće srpske delegacije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indiji od velikog je značaja za odvraćanje dugogodišnjih nastojanja lažne države Kosovo da ostvari članstvo u toj policijskoj organizaciji”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Vulina očekuju sastanci sa predsednikom Interpola i generalnim inspektorom policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata general-majorom Ahmedom Naserom Al Raisijem, generalnim direktorom za međunarodnu saradnju Ministarstva javne bezbednosti Kine i članom Izvršnog komiteta Interpola za Aziju Hu Binčenom, kao i sa izvršnom direktorkom EVROPOL-a Katrin De Bol (Catherine De Bolle).

Ministar će imati i bilateralne sastanke sa ministrima unutrašnjih poslova iz zemalja članica Interpola, kao i sa brojnim direktorima policija na kojima će, između ostalog, biti razmatrano i globalno stanje bezbednosti, kao i modaliteti za njegovo unapređenje, naveo je MUP.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x